Feliratkozom
Eseménynaptár
Tmogatink
Rendelés
Fórum
Görgetés lassítása
Görgetés gyorsítása

Itt bármikor, a zenekarból bárki, bármit elmondhat, bármit megmutathat, bármikor. Ezért ez a rovat rendszertelenül fog bővülni, de érdemes lesz figyelni, mert itt mindig kicsit beleshettek a színfalak mögé!

Utolsó frissítés: 2006.10.06. 


 Második bejegyzés:   Gijo írása Für Anikó lemezéről

Halihó itt a ’szubjektiv’!

Nőstény álom. Ezzel a címmel jelent meg Für Anikó cd-je, amely a legfrissebb hanghordozó az én ’saját cd-k’ feliratú polcomon. Ezeket a cd-ket nem hallgatom túl gyakran, mert…

Nem tudom miért, de nem szoktam őket meghallgatni, pedig ’sajátok’. Ez mostanában kezd megváltozni! Az első Jamie-Robi cd, egészen a Hole megjelenéséig a kedvencem volt. Persze vannak dalok, amiken átugrom és vannak fotók, amiket szerintem nem kellett volna rárakni egy cd borítóra (például a Wood and Strings borítón úgy nézek ki, mint egy pocok!), de a végeredmény büszkeséggel tölt el.

Mit is akartam? Ja, igen! Für Anikó!

Régóta várom ezt a lemezt (értsd:cd-t). Már az első két dal (Alattam a fák, Apám lánya) elkészítése után biztos voltam benne, hogy ezt a produkciót nagyon fogom szeretni. Így is lett. A Mese az egyetlen, amit nem tudok megszokni, persze nem erőlködöm túlságosan, mivel van 10 másik dal, amit szívesen hallgatok. Sőt szeretek! Tudtam, hogy Robiból ’kiesnek’ néha jó dallamok :-) meg, hogy Bereményi jó szövegíró, és hogy Anikó egyénisége is érzékelhető lesz majd a dalokban, de a felvételek alatt így is sok meglepetés ért.

Először kicsit zavart, hogy a zenék nem egy stílusban íródtak (habár ’Hrutkás’ mind), de a feléneklés alatt minden a helyére került. A zene, a szöveg, az előadásmód, ezek együtt megteremtették az egységet, a stílust. Ezt a stílust leginkább ’fürhrutkabereményi’ stílusnak nevezném, mivel a ’népicountrypoprockrap’ kicsit cirkalmas és nem is igaz. Mindegy minek hívjuk, van mit szeretni benne bőven.

(Ha valaki mégsem talál benne semmi kedvére valót, annak a Kretens cd-t ajánlom!).

Mivel a felvételek alatt hangmérnökként is közreműködtem, néhány szakmai titok is birtokomba került. Például:

Volt, hogy Anikó nem tudott elénekelni valamit: vagy neki nem tetszett, vagy mi elégedetlenkedtünk. Ilyenkor kijött közénk a keverőhelységbe, elmajszolt egy pogácsát, visszament és elénekelte! Jól! Ha jól emlékszem összesen két pogácsa fogyott. :-)

Megint elkészült egy cd, amelyen közreműködtem, és amit nagyon szeretek hallgatni!

gijoElső bejegyzés:

 Egy régebbi gondolaton felbuzdulva, összeszedtünk pár régebbi fényképet. Hát ilyenek voltunk mi, fiatalabban, gyerekként. Jó szórakozást! :O)

 
Attis


Gijo 


Galamb 


Domi 


Robi 


 Jamie


Jávor 


Lacosz 


Tibi