Feliratkozom
Eseménynaptár
Tmogatink
Rendelés
Fórum
Görgetés lassítása
Görgetés gyorsítása

Jamie Winchester és Hrutka Róbert több mint tíz éve zenél Magyarországon. Számos zenekarban megismerhette már őket a közönség, de a film- és reklámvilág berkeiben sem ismeretlen a nevük.

Jamie a Baba Yaga formációban kezdte zenei karrierjét, majd sorra kapta a felkéréseket a magyar zenei élet legkiemelkedőbb művészeitől. Játszott többek között Koncz Zsuzsa, Révész Sándor, Charlie, Ákos, a Jazz+Az, Tolcsvay László, Tátrai Tibor és Malek Andrea, valamint Pierrot mellett is.

Robi évekig állandó zenei felelőse volt többek között a Coca Cola és a Pannon GSM reklámfilmjeinek [Pannon, Bee, djuice], valamint több hazai sikerfilmben [Magyar vándor, Valami Amerika, Fej vagy írás] hangzottak már fel szerzeményei. Több olyan televíziós produkció dallamainak is megálmodója volt, mint a Rendőrsztori, a Tea vagy a Claudia Show.

Jelenleg olyan kiváló zenészekkel muzsikálnak együtt, mint a vokalista Dely Domonkos, aki az ütőhangszerekért is felelős [Ákos], Galambos Zoltán billentyűs [Lerch István, Mester és Tanítványai, Zorán, Roy és Ádám, Cotton Club Singers, 4U], és Giret Gábor basszusgitáros [R-GO, KID, Vincze Lilla, Rapülők, St. Martin, Pénz, Tolcsvay László, Baba Yaga].

A kezdetektől a zenekarban doboló Borlai Gergő 2006. elején elfoglaltságai miatt távozott a zenekarból. Gergő távozását követően hosszú keresgélés után találtak meg dobosnak Móré Attilát. Számos zenekarban játszott már, tagként vagy beugróként: Up, Sonia, Ferenczy György és a Herfli Davidson, Palermo Boogie Gang, Muddy Shoes, Felkai Jam, Cornelio Tutu Band, és saját zenekarában, a Meeting Pointban együtt játszik Tóth János Rudolffal [Magyar Atom]. 2006. januárjától pedig teljes jogú tagja a Jamie-Robi zenekarnak.

2007. elején Attilától is elváltak az útjaink, és Kottler Ákos vette át a dobokat. Ákos már korábban többször helyettesítette Borlait is ebben a zenekarban, de Schmidt Vera, a Belmondo vagy akár a BalkanFanatik zenekarokból lehet ismerős mindenkinek.

Jamie Winchester és Hrutka Róbert, annak ellenére, hogy már régóta jelen vannak a magyar zenei életben, igazán 2001-ben robbantak be a köztudatba Robi It’s Your Life című szerzeményével, melynek nem várt mértékű sikeréhez nagyban hozzájárult a magával ragadó szöveg és Jamie varázslatos hangja. A díjnyertes reklámdal gyorsan belopózott a fülekbe, a siker nyomán pedig a szerzőpáros úgy döntött, hogy közös vállalkozásba fog és kiadja első maxiját. A dal óriási sikert aratott: állandó szereplője volt a rádiók slágerlistáinak és a kívánságműsoroknak. Az It’s Your Life több dj-t is megihletett: Sterbinszky, Schultz és Szeifert is feldolgozta, így a hazai klubokban is hamar népszerű lett. A single végül még Spanyolországba is eljutott, ahol felfigyeltek a dalra és felvették kapcsolatot a kiadóval. A maxi spanyolországi megjelenését követően és a hazai sikerek láttán Jamie és Robi stúdióba vonult, és elkészítette első közös albumukat It’s your life címmel.

Az It’s your life megjelenését számos felkérés követte országszerte, a lemez pedig hamarosan aranylemez lett.

Az album több dalához is készült klip, így a Take Me Home, a Better, valamint a Hide and Seek című Howard Jones nótához az Írországban forgatott klip is képernyőre került a magyar zenecsatornán. Bár ezt követően a zenészek szinte folyamatosan koncerteztek, az újabb lemezre nem kellett sokat várni: a második stúdióalbum 2003 márciusában jelent meg Last One Out…(Please, Close the Door) címmel. Ekkorra a rajongók száma is megduplázódott, a srácok pedig már kétlemeznyi anyaggal szinte bejárták az egész országot. Három dalhoz klip is készült: forgattak a Dunán utazva egy óriáshajó fedélzetén [Home by the River], készült videó a kéthetenkénti klubkoncertek egyikén [Nice Try], továbbá a Magyar Vándor és a Valami Amerika rendezője, Herendi Gábor is besegített egy kissé pikánsabb videó elkészítésébe [One Way to Heaven].

2003. végénégén a Petőfi Csarnokban teltházas lemezbemutató koncertet adtak, ahol vendégük volt Tátrai Tibor, és a már meglévő dalok mellett két olyan feldolgozás is elhangzott – a U2 "Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me" című dala, és a Boom Boom "Great Days" című nótája -, melyek a mai napig felbukkannak a koncerteken.

A második lemezt követően az akusztikus hangszereké lett a főszerep. A zenekar a Millenáris Teátrumban 2004. május 7-én teltházas Wood&Strings unplugged koncertet adott, ahol sikerüket az is bizonyította, hogy a közönség több alkalommal állva, hosszú percekig tartó tapsviharral köszönte meg a valóban kitűnő hangulatú estét. A koncerten közreműködött Tunyogi Orsi és Tóth Edina vokalisták, valamint John Murphy gitáros. A Mendelssohn kamarazenekart Wolf Péter vezényelte, a vonósokat pedig Fekete-Kovács Kornél hangszerelte.

A koncertről Herendi Gábor irányítása alatt felvétel is készült, a Wood&Strings címet viselő DVD és dupla CD pedig már 2004 októbere óta megvásárolható az üzletekben.

A koncertfelvétel mellett a DVD extrákat is tartalmaz, többek között az előkészületek alatt forgatott werkfilmet [Hajdók Gábor – Skyfilm], és az összes eddigi videoklipet is.

A hazai zenecsatorna folyamatosan játszotta az album első klipjét [One of Us], ami egyben kóstoló is volt, hiszen ez a dal is része a koncertalbumnak. A lemez második klipjeként a Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me című U2-feldolgozás választották, mely egyike volt azoknak a koncerten elhangzott daloknak, melyek a legnagyobb sikert aratták.

Jamie és Robi kitartó és sikeres munkáját a közönség mellett a szakma is elismerte, amikor 2005. márciusában átvehették a 2004-es év könnyűzenei alkotópárosának járó ARTISJUS-díjat, mellyel többek között a Wood&Strings koncertet és az arról készült lemezt is díjazta a zsűri.

A sikert és a közönség érdeklődését látva a zenekar és a menedzsment hamarosan úgy döntött, második alkalommal is megrendezi a Wood&Strings koncertet, melynek ez alkalommal már a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenyterme adott otthont 2005. április 15-én. Az érdeklődők száma pedig csak nőtt, március elejére már az összes jegy elkelt, köszönhető volt ez többek között annak is, hogy a már nagysikerű dupla album anyaga mellett az est vendége volt a Megasztár című tehetségkutató döntős szériájában feltűnt Schmidt Vera, Tolcsvay László, valamint a Baba Yaga zenekar tagjai egyenesen Moszkvából. Jelen voltak a már megismert vendégzenészek is: Wolf Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar, a vonós hangszerelést ismét Fekete-Kovács Kornél készítette, a vokálszekciót Tunyogi Orsi, Tóth Edina és John Murphy erősítette.

A siker nem maradt el, ráadásul az érdeklődés is akkora volt, hogy néhány hónapra rá, 2005. június 28-án - harmadik alkalommal - ismételten a Wood&Strings zenészeié volt a főszerep, ekkor már a szabad ég alatt, a Budai Parkszínpadon.

A koncerteket és az arról készült felvételeket a zenekar harmadik stúdióalbuma követte. A Hole 2005. október 6-án jelent meg, már a szerzőpáros saját kiadója, a Last One Out Records gondozásában. A lemez szakít a Wood&Strings hagyományaival, a hallgatóban inkább az élő koncertek hangulatát igyekszik felidézni. Készítésekor a zenekar arra törekedett, hogy egy olyan album szülessen, melyben nem a digitális beavatkozások hangsúlyozása a cél, hanem a dalok minél hitelesebb formában való rögzítése. Az enyhe nyersesség érzése a felvételek hallatán tehát nem a véletlen műve.

A nagylemezen szereplő tizenegy dal már egy érettebb, tapasztaltabb zenekar munkája, ez érezhető a szövegek kissé ironikus, ám annál mélyebb érzelmeket tükröző gondolatvilágán is, melyekre a korábbi albumoknál megismert őszinteség egyaránt jellemző.

Annak ellenére, hogy a Hole esetében rockosabb, erőteljesebb hangzással találkozunk, a lemez nem nélkülözi a már jól megszokott harmóniákat, és az izgalmas gitárszólók sem maradtak le róla.

A Hole-t elsőként a Petőfi Csarnokban 2006. október 29-én megrendezett lemezbemutató koncert keretében hallhatta a közönség Tátrai Tibor vendégszereplésével. A címadó dalhoz időközben klip is készült, melyet számos hazai tv sugároz.

A zenekar mindemellett folytatta dalainak akusztikus hangszerelésben történő népszerűsítését, így a Művészetek Palotájában 2006. február 25-én a korábbi szerzemények mellett az új lemezen szereplő dalok is felcsendült a negyedik Wood&Strings koncerten, ahol a már "állandónak" számító vendégek mellett Für Anikó és a négy aranytorkú orosz énekes, a Baba Yaga tagjai is felléptek.

2007. február 27-én jelent meg a zenekar történetének első EP-je, The Trouble You're In címmel. A lemezen 4 új dal és egy multimédia rész található, melyben 3 korábban nem-megjelent videót tudhat magáénak a közönség. A lemez első klipje a Murder című dalhoz készült, mely áprilisban debütált a TV-kben és a rádiókban.

Díjak, elismerések:

2001 – It’s your life, Az év reklámfilmje (Arany nyíl)
2001 – It’s your life [MAXI CD], aranylemez
2002 – Jakab Líra díj [Jamie Winchester]
2003 – Arany Zsiráf jelölés:
Az év hazai modern rock albuma: It’s your life
2004 – Fonogram jelölés
Az év hazai modern rock albuma: Last One Out... (Please, Close the Door)
2005 – Fonogram díj
Az év hazai modern rock albuma: Wood&Strings
2005 – Artisjus-díj, Az év hazai szerzőpárosa
2006 - eMeRTon díj, Az év zeneszerzője: Jamie Winchester


Hrutka Róbert filmes díjak: Cann, Portorozs, Dublin, Aranypenge, Ezüstpenge