Feliratkozom
Eseménynaptár
Tmogatink
Rendelés
Fórum
Görgetés lassítása
Görgetés gyorsítása

[gitár, vokál]

Zeneszerző, hangszerelő, zenész (Díjak: Cann, Portorozs, Dublin,Aranypenge,Ezüstpenge…stb.)

Hrutka Róbert 5 éves korában kapta meg első hangszerét, egy szájharmonikát, mely bevezette őt a zene birodalmába és évekig a kedvenc hangszere volt. 6 évesen zongorázni, 9 évesen klasszikus gitározni és énekelni kezdett.

Ő is, mint minden kamasz egy elktromos gitárért áhítozott, és amikor 14 évesen megkapta, még a sportról is lemondott a zenélés kedvéért. Méghozzá, egyik pillanatról a másikra. Robi ugyanis országos bajnok lövész volt, de amikor kezébe vette az első Jolana Iris gitárját, másnap nem volt hajlandó felszállni a ház előtt várakozó buszra, mely egy nemzetközi versenyre vitte volna. Ekkor fogalmazódott meg benne a gondolat:…a zene az egyetlen olyan dolog ami boldoggá teszi őt egész életében. Próbálkozott ejtőernyőzéssel is, de ugyanúgy, mint Jimi Hendrixnek, neki is tériszonya volt.

Ezért inkább úgy döntött, a zenei pályán van a helye. 1989-től napjainkig több mint 150 nagylemezen gitározott és énekelt. Zenekaraival számos itthoni és külföldi fesztiválon és rendezvényen vett részt. 2001-ben Sting budapesti nagykoncertje előtt játszott társaival, a Pénz zenekarral. Többek között együtt dolgozott a Kretens (1981-1998), R-GO (1991-1993), Rapülők (1993-1995), Lerch István és barátai (1995-1997), Pénz (1997-2002), Bon Bon (1998-2002), Tolcsvay T-monográf (1998-…), Hrutka Róbert-Jamie Winchester(2001-…), Cotton Club Singers (2004) zenekarokkal,Für Anikóval, Dés Lászlóval és Bereményi Gézával is.

Robit közel 1200 reklám és filmzene megírására kérték már fel és évek óta állandó „zenefelelőse” többek között, a Coca-Cola, a Pannon GSM és más nemzetközi vállalatok,cégek reklámfilmjeinek.A Magyar Vándor című film (rendezte.:Herendi Gábor) zenéjét is ő szerezte, de több tévés produkció dallamainak is megálmodója (Rendőrsztori, Tea,Limonádé, Claudia Show…stb). számos nagylemez producere, zenei rendezője is egyben.